domingo, 10 de mayo de 2009


3. Finalment, reflexiona sobre els valors que s'intenten transmetre a l'escola i els que es transmeten des dels mitjans de comunicació, quin grau d'acord i/o desacord hi ha entre els dos contextos educatius?

D’una banda, els valors que s’intenten transmetre a l’escola són: la solidaritat, la participació, la col·laboració, l’empatia, l’autoestima, capacitat d’empatia, la convivència,el respecte,...
D’altra banda, els valors que transmeten els mitjans de comunicació són únics: la sexualitat, la vitalitat, la seguretat en un mateix, l’aparença física, l’amor,...



Opino que els valors que es transmeten tant a l’escola com els mitjans de comunicació tenen coses en comú ja que els dos transmeten valors únics i no es treballen ni es mostren de manera general. Ara bé, els tipus de valors són totalment diferents ja que quan es tracta de la publicitat es fan servir valors més emocionals que tenen a veure amb la teva manera de ser i et comparen amb altres models. En canvi, des del context de l’escola s’intenta oferir diversos models però mai comparant-te amb altres models. Cada infant és diferent per tant, hem d’acceptar la seva manera de ser. I jo em formulo la següent qüestió: Els mitjans de comunicació respecten la diversitat humana o ens intenten mostrar el model de persona ideal?


Per últim, dir que tota la societat en general es mou mitjançant els propis interessos i mai mirant per la salut i benestar de les persones. Potser és per això que ens dóna la sensació que la publicitat no és bona i tenim por a les seves segones intencions. Mai pots estar segur si el que et mostren és verdader o fals.


No hay comentarios:

Publicar un comentario