domingo, 10 de mayo de 2009

2. Tria un anunci de televisió i fes-ne una anàlisi detallada, seguint aquests passos:
a) Indica quin anunci has triat i explica la història que presenta, com si expliquessis una pel·lícula.
L’anunci que he triat és l’anunci de Ikea 2007 ( en el salón no se juega). Primer de tot surten globus caient per les escales i tot seguit l’home que canta la cançó amb el megàfon estirat a terra. Després surten ballant per un menjador d’una casa en filera i a continuació surt una imatge d’un nen jugant amb les construccions de fusta i també està ambientat en un menjador; Un home amb uns patins que neteja la peixera; una parella jove que s’estan fent carantoines i cauen del sofà; uns nens jugant amb uns cercles a sobre del sofà i al terra, mentre, una noia està fent servir l’ordinador; els mateixos nens d’abans ara estan pujats a la tauleta del menjador; una persona dormida al sofà amb una peça d’un llàntia al cap, un altra noia estirada al sofà i un noi sortint d’una caseta de tela; un gos i un gat estirats al sofà al costat d’uns peus; tornen a sortir l’home que canta la cançó i un altre amb el cap a sota d’una llàntia; es veu uns braços que donen voltes a una nena; un home gran dormit al sofà i dos néts seus; el nen anterior de les peces de fusta torna a sortit ficant-se les peces a la boca com si fos un entrepà i li cauen dues;es repeteix la imatge de l’avi però berenant amb el seu fill/a i néts, aquests, estan asseguts al terra;una noia que embruta de menjar a la cara a una altra; uns altres joves veient una pel·lícula de por al menjador; una adult jugant amb scalextric; un nen llegint i té tota la taula plena de llibres; torna a sortir la imatge de l’home amb el scalextric però des d’un plànol més global; el mateix nen dels llibres ara està estirat al sofà sota els coixins; un home que es posa un timbal al cap i pica i per últim, surt un gat que entra dins un pis i a la catifa posa: bienvenido a la república independiente de tu casa i a continuació s’escolta una veu en off que ho llegeix i a la part esquerra de la pantalla es veu el logotip d’Ikea i a sota la pàgina web.


http://www.youtube.com/watch?v=dzIlsH124MI
b) Descriu els aspectes formals: en quin lloc passa, com són els personatges que intervenen, quina música sona, se sent alguna veu en off? com és? què diu?, etc.

El lloc són diversos menjadors decorats amb mobles d’Ikea i aquests es van repetint durant l’anunci, el mateix passa amb els personatges. Els personatges que intervenen tenen edats diferents: nens, joves, adults i persona gran. Tota l’estona sona la mateixa música ( l’home que la canta surt vàries vegades en el mateix anunci) de fons. La veu que s’escolta en off surt al final de l’anunci , és d’una dona i diu: bienvenido a la república independiente de tu casa. Totes les imatges les passen ràpid i la cançó lliga en tot moment amb aquestes.

c) Fixa't en els aspectes del contingut: quin creus que és el missatge principal de l'anunci, hi ha altres missatges "secundaris"?, què creus que transmet (comprova la llista de valors del dossier)? etc.
Penso que el missatge principal de l’anunci és mostrar-nos la manera de ser que té cada persona i que això lliga amb els mobles del menjador, perquè s’adapten a la teva estona de joc o estona lliure per estar a casa. Tanmateix no crec que mostri un model determinat sinó diversos ja que a la botiga Ikea no hi ha els mateixos models, van renovant. Clar està, que està relacionat amb el consumisme i la cançó es “pegadisa” . Potser ta,bé pretenen que canviem el nostre estil de vida per un ple de fantasia, personalitat, imaginació...

d) Fes-ne una valoració personal: t'ha agradat? per què? A quin públic creus que va adreçat (no ho confonguis amb el tipus de personatges que surten, moltes vegades no coincideixen...)? hi has descobert detalls que en veure'l abans t'havien passat desapercebuts?, etc.

Aquest anunci m’agrada, perquè la cançó és senzilla però real. Crec que va adreçat especialment els adults però indirectament als infants. Els detalls que havia passat desapercebut era que l’ambient i els personatges es repeteixen. Com que les imatges les passen ràpid no m’havia adonat que es repetien i quan l’he mirat detalladament sí que m’he pogut adonar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario