domingo, 10 de mayo de 2009

Tema 3. La transmissió de valors mitjançant la presentació de models

1. Fixa't en tres personatges d'alguna sèrie de televisió que emetin actualment i descriu-los tenint en compte les "pautes d'anàlisi de personatges" que s'indiquen al dossier. Tria'ls ben diferents entre ells i comenta, també, quina "manera de ser" creus que transmet cadascun.

La sèrie que he escollit és “ Mujeres Desesperadas”. És una sèrie dels Estats Units i alterna la comèdia i el drama
. La va crear Marc Cherry. Actualment la fan tot els dimecres a les 21:30 de la nit a la 2 de televisió espanyola.
Perquè us situeu faré una breu descripció de la sèrie: es desenvolupa en Wisteria Lane, zona residencial situada en la imaginaria ciutat de Fairview, Eagle State. Tracta de les vides de sis senyores de la casa, a través de les seves vides domèstiques a la què es revelen diversos misteris sobre els seus marits, amics i veïns. El to i l’estil de la seria combina elements de drama, comèdia, misteri, “culebrón” i sàtira. Fins i tot els personatges han estat criticats per grups religiosos per carència moral.
La sèrie va obtenir 15 nominacions en els Premis Emmy de 2005, guanyant 6. En el 2006 va obtenir una nominació com a millor actriu de repart.

Ara bé, de les sis dones, jo he triat a tres en especials:

a) Lynette Scavo.

1. Indicis externs: és una dona d’estatura mitjana, prima, normalment porta una camisa ample i pantalons còmodes per estar per casa. També porta el cabell recollit amb unes pinces pel cabell, que el té ros. Pel que fa a les joies porta arrecades, algun penjoll i un anell.
2. Indicis interns: el seu desitj és recuperar la seva carrera d’executiva, ja que va haver de deixar la seva feina per fer-se càrrec dels fills i això fa que es senti desil·lusionada i ressentida amb Tom ( el seu marit). Tanmateix, és equilibrada, competitiva, sempre té reptes i els acaba superant. Les seves creences religioses es van desenvolupant de mica en mica . No li importa el que diguin i pensin de ella . Té un gran temperament , no suporta que l’enganyin ni que li portin la contrària. Per a ella, la confiança és un valor important. És molt patidora amb la seva família i faria qualsevol cosa per ells. Encara que vulgui mostrar duresa, té molta sensibilitat i capacitat de perdó, és optimista, activa, intel·ligent i nerviosa. va patir molt durant la seva infància perquè la seva mare era alcohòlica.
3. El seu rol: es relacionada fàcilment amb les persones que l’envolten, s’adapta a qualsevol conflicte que pugui aparèixer, és una dona molta lluitador i això fa la vegi com una heroïna ( va superar un càncer) , ajuda sempre que pot a les seves amigues. Normalment no es relacionada amb gent important es sent més còmode amb les persones que l’envolten.

En general, aquest personatge transmet una manera de ser: lluitadora, valenta, atrevida i intel·ligent.

b) Gabrielle Solis:


1. Indicis externs: és una dóna d’estatura baixa, prima, camina molt erguida, és atractiva, moderna, provocativa ja que vesteix vestits molts cars i de grans disenyadors, va sempre maquillada, enjoiada i amb bolso. Sempre es desplaça en cotxes cars.
2. Indicis interns: el seu desig és reprendre la seva carrera de model professional. És frívola, sempre aconsegueix el que ella vol, especialment amb els homes, té una gran capacitat de convèncer, a vegades reconeix la seva part humana. Li fa molta por tenir fills, envellir i no atreure als homes. La seva sensibilitat amb els altres és escassa, quan s’enfada és molt violenta i es queixa per qualsevol cosa. No és religiosa. Li afecta el que diguin i pensin els altres. Actua amb intel·ligència per resoldre qualsevol conflicte, viu la vida cada minut de la millor manera que pot. És molt egoista i els diners, els cotxes de luxe i la roba són els punts més dèbils que té.
3. El seu rol: intenta relacionar-se amb gent important. Des de que es va casar amb el Carlos ( home important de negocis) no treballa. Per tant, té temps suficient per ficar-se en problemes. Fins i tot, va ser indifel al seu marit amb el jardiner ( un adolescent). És una dona molt lluitadora per satisfer les seves necessitats , dura, maliciosa i vol tenir sempre raó. No obstant, treu la seva part més humana en moments difícils per a ella i per a les seves amigues i es fa estimar tal com és.

En general, aquest personatge transmet una manera de ser: materialista, egoista, intel·ligent, joventut i diversió.




c) Bree Hodge:


1. Indicis externs: és una dona alta, prima i amb faccions molt fines. Camina amb molta seguretat i elegància. Porta vestimenta que la fa molt elegant i ressalta a simple vista la seva manera de ser. Pel que fa a les joies porta les justes. Va canviant de pentinat.
2. Indicis interns: és la perfecta ama de casa. És republicana, no permet cap error, està obsessionada amb la neteja, l’ ordre i els bons modals, però sobre tot procura controlar les opinions dels altres i es cuida molt del "que diran". El seu desig és formar una família perfecte i feliç. Té molt de caràcter quan s’enfada, és intel·ligent , optimista, lluitadora, educada, sensible, competitiva, participativa, dura, lleial, no suporta que li portin la contrària i ha de manejar la vida de tota la seva família, sempre ho dona tot per ells encara que a vegades, les coses no li surten com ella ha previst.
3. El seu rol: mostra a tots els veïns les seves qualitats, entre elles, cuinar. Tothom la veu com la dona i mare ideal. Es sap relacionar amb tot tipus de persones i es fa respectar. És molt susceptible sobretot amb el que li pugin dir els fills. Sempre es reprimeix els seus sentiments i no deixa que la vegin decaure.

En resum, aquest personatge transmet una manera de ser: intel·ligent, elegant, educada i tradicional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario